Handla mat online – ett enkelt val

9 Mar 10:13

Är du trött på att springa i matbutiker och släpa tunga kassar? Genom att handla mat online kan du spara både tid, energi och pengar.

För många är den återkommande veckohandlingen ett nödvändigt ont, men att övergå till att handla mat online kan vända den negativa trenden. Om du är sugen på att testa att köpa dina matvaror på nätet finns det två vägar att gå – antingen att helt enkelt göra köpet via nätet, eller att testa färdiga matkassar.

1. Handla mat online – välj varor själv

Kanske ett bra första steg för dig som är van att handla i butik? Här handlar du precis som vanligt, förutom att du inte rent fysiskt befinner dig i affären. Många av dagens livsmedelsbutiker finns på nätet och erbjuder möjligheten att beställa mat online. Antingen kan du få matvarorna hemkörda, eller så kan du hämta varorna i butik. Det poppar också upp fler och fler matbutiker som endast finns på nätet och som erbjuder hemleverans av sina varor. 

2. Köp färdiga matkassar

Om du istället väljer en färdig matkasse får du ytterligare lite hjälp på traven – här kommer nämligen färdigplanerade, välkomponerade maträtter som ger dig och din familj variation i era vardagsmiddagar. Det finns många olika leverantörer av färdiga matkassar, och här finns någonting som passar för alla, oavsett om du har kräsna barn, är laktosintolerant eller har valt en vegansk kost. 

Så, vad är fördelarna med att handla mat online?

  • Du slipper stressen i matbutiken, inga fler köer eller tunga matkassar.
  • Du sparar tid genom att slippa åka till affären (och behöver inte heller planera middagar om du väljer en färdig matkasse).
  • Du bidrar till att minska matsvinnet – bra för både miljön och för plånboken. Genom att handla på nätet minskar ströhandlingen och det blir färre onödiga extraköp.